Награде за најбоље и брига о најмлађима и у наредној години Истакнут

Награде за најбоље студенте, суфинансирање родитеља за боравак деце у вртићима, зимовања, летовања и путовања за децу школског узраста и све то о трoшку града, наставиће се и у наредној години. За то су већ испланирана средства у буџету. Не треба од лепих прича правити ружне, каже већница Зорица Јовић и понавља да сви студенти који испуњавају опште услове, имају пребивалиште на територији градa и конкурисали су, добити награду.

"Увели смо  такву врсту награде, која није била у ранијем периоду. То је почело пре три година, прве године је било 29-оро пријављених студената сви су добили награду, друге 40-оро сви су добили, ове године још више. Највећи број је пријављених са медицинских факултета, Војно медицинске академије и студенти Електронског факултета. Највише је медицинара и сви ће се сложити са мном није лако на вишим годинама остварити просек, 9, 8 или 9,7, имамо и економисте са просеком 10. Ово нека им буде мала награда, да знају да град мисли на њих", каже већница.

Обухваћени су сви узрасти када је у питању помоћ града, од најмањих до студената. Донето је и неколико одлука везаних за боравак деце у вртићима. Пре свих без обзира на узраст првог и другог детета, треће и свако наредно дете неће плаћати боравак у вртићима. Разрешено је и питање приватног вртића у горњем делу града, где не постоји вртић, а постоје захтеви родитеља за тај објекат. Осим тога приликом продаје те парцеле услов је био и да се ту изгради вртић.

"Најбоље решење и најбољи предлог је, да се тај вртић, односно тај објекат, узме у закуп и у догледно време откупи од стране локалне самоуправе и да се тај објекат припоји Предшколској установи "Наше дете". То ће се и десити, ушло се у процедуру, све мора да буде у складу са законом, зато је донета таква одлука.

Друга одлука је за суфинансирање родитеља деце која би се уписала у приватни вртић. Када нема места у Предшколској установи тек онда се суфинансирају родитељи деце која бораве у приватни вртић, по истим условима као и за боравак деце у Предшколској установи. Осим тога град је већ обезбедио у буџету новац за зимовање ученика од петог до осмог разреда на Бесној Кобили. Од првог до четвртог разреда иду на летовање, а најбољи средњошколци путоваће у Грчку.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 18 децембар 2019 14:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter