Одштампајте ову страницу

Преко 100 беба више у односу на прошлу годину Истакнут

У врањском породилишту забележен је пораст броја новорођених беба у односу на исти период прошле године. Начелница Одељења гинекологије, докторка Гордана Ђорђевић, каже да је и све више мајки које се одлучују да роде треће или чак четврто дете. До данашњег дана у врањском породилишту обављено је 1547 порођаја у којима је рођена 1571 беба. Ако ове цифре упоредимо са стањем од пре тачно годину дана, видећемо да је 93 порођаја више и чак 104 бебе више ове године.

''Врањско породилиште бележи пораст рођених беба у овој години и на данашњи дан имамо 104 бебе више, него што је на данашњи дан прошле године било, значи то је за нас велики успех и надам се да ће врањско породилиште у следећој години забележити већи број беба него у овој години'', каже др Гордана Ђорђевић, начелница Одељења гинекологије.

Жене се касније одлучују на рађање, па прво дете многе роде и након тридесете године. ''То је усуд модерног начина живота, али то не ремети жене да након пар година роде и друго и треће дете,'' каже докторка. Ипак, она је задовољна што се број новорођенчади повећава.

''Ја мислим да та кампања која се води и преко ваших медија, и уопште кампања за пораст наталитета да је коначно уродила плодом и да се у већини случајева сада рађа и треће дете, некада је била пракса да се има двоје деце, сада се рађа и треће и четврто, тако да је то највероватније разлог што се рађа већи број беба'', каже др Гордана Ђорђевић, начелница Одељења гинекологије.

Начелница Одељења гинекологије каже да стално раде на побољшању услова за труднице и породиље на овом одељењу.

''Ми смо реновирани пре 4-5 година, добили смо нове апарате, добили смо три нова ЦТГ апарата, јуче је стигао нови транспортни инкубатор, тако да ми радимо нон стоп смо у служби тога да побољшамо услове и самог боравка наших пацијенткиња, као и њихових беба'', каже др Гордана Ђорђевић, начелница Одељења гинекологије.

Породилиште у Врању представља централно породилиште у Пчињском округу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 децембар 2019 14:04

Сродни чланци