Расписан конкурс за пројекте у области друштвеног и хуманитарног рада

Градско веће града Врања расписало је Јавни конкурс за финансирање или суфинансирање програма и пројеката удружења у области друштвеног и хуманитарног рада од јавног интереса у 2020. години. Под програмима и пројектима у области друштвеног и хуманитарног рада сматрају се програми и пројекти у области: социјалне заштите, борачко-инвалидске заштите, заштите лица са инвалидитетом, друштвене бриге о деци, помоћи старима, здравствене заштите и промовисања људских и мањинских права, као и хуманитарни и други програми у којима удружење искључиво и непосредно прати јавне потребе.

Право на подношење пријаве за финансирање или суфинансирање програма и пројеката из средстава предвиђених Одлуком о буџету града Врања за 2020. годину имају удружења која испуњавају следеће услове: да су основана у складу са важећим прописима којима је уређено оснивање удружења, и да су регистрована за обављање делатности друштвеног и хуманитарног карактера, удружења чији се  програми и пројекти реализују на територији града Врања, као и завичајна удружења и удружења која заступају интереса Града Врања у Републици Србији, да удружења имају усвојен годишњи план рада који обухвата програме и пројекте који су од јавног интереса и да деловање удружења није политичке природе.

За финансирање или суфинансирање програма и пројеката на основу овог конкурса обезбеђена су средства у буџету града Врања у износу 14.000.000,00 динара. Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса, закључно са 20.01.2020. године, а период за реализацију пројекта је до 15.12.2020. године.

Пријаве на конкурс уз пратећу документацију, у 3 (три) примерака, у затвореној коверти подносе се лично или путем поште на адресу: Град Врање Градско веће, са назнаком Комисији за доделу средстава удружењима у области друштвеног и хуманитарног рада за 2020. годину, улица Краља Милана број 1, 17500 Врање.

Текст Конкурса и Пријавни образац можете наћи на овом ЛИНКУ.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 04 јануар 2020 16:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter