Вандализам у Блоку пошта банка Истакнут

Поломљено стакло на улазним вратима Блока пошта- банка са шеталишта, обијена врата преко пута банке, покушај обијања металних врата, дело је вандала, који не презају ни од чега. Пре нове године блок је после много година сређен, уложен је велики новац грађана Врања, затворен је тржни део, али бахатости од појединаца изгледа нема краја. Зашто да буде лепо, када може да буде ружно, чини се да је парола вандала. Прошло је тек десетак дана од момента када је завршено сређивање Блока пошта банка и предато грађанима на коришћење, а већ је почело његово уништавање. Председница Удружења стамбених заједница Блок пошта - банка докторка Наташа Стоиљковић, каже да су били принуђени да обавесте медије, јер се за кратко време већ трећи пут дешавају покушаји обијања врата. На удару су била прво зелена метална врата са спољне стране и починилац је пронађен и приведен. Затим су  врата преко пута банке обијена, а јутрос се догодио нови вандализам.

"Јутрос када сам дошла на посао, затекла сам стакло испред врата. Дечко који овде закључава је рекао да је у 6 сати када је откључао видео да је поломљено стакло на улазним вратима. Град је овде уложио око милион динара, средили су кров, окречили су, све су довели у ред, да се овде више не сакупљају наркомани. Затвара се блок, јер сви знамо да је на трећем спрату био хаос, мирисало је на мокраћу, измет, шприцеви и игле су били свуда, страхота", каже власница локала.

Град је заједно са станарима уложио поприлична средства, како би коначно имали тржни центар као у осталим градовима, но некима изгледа то не одговара. Председница Удружења је обавестила полицију о најновијем вандализму, и поново упутила апел грађанима да не уништавају оно у шта је и њихов новац уложен. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2020 13:03

2 Коментара

  • Милан
    Линк коментара Милан четвртак, 09 јануар 2020 00:59

    Postaviti video nadzor i alarm. To bar danas vise nije skupo. Kad je vec grad opredelio milion dinara, bice para i za to.

  • Marko
    Линк коментара Marko среда, 08 јануар 2020 17:58

    Nekoliko kamera i par alarmnih senzora i problem bi se lakše rešavao. Čak bi mogao i jedan portir (barem vladajuća koalicija ima pregršt profila za ovakav angažman, a i sendvič bi bio isplatljiviji i zasluen u takvoj situaciji ?) da se angažuje zarad bržeg delovanja i obaveštavanja policije. Ovako sve iz početka. Ma da, s obzirom da je to jedna od opcija pranja para iz budžeta, nije ni čudo za ovakav epilog. Ko uloži milion teško stečenih para i ko ima odgovornost za pravdanje toga, ne znam da li bi baš olako ulazio u ovakvo ekskurzijsko razbacivanje i da u nastavku opet nema nege organizovane brige o tome. A vandali dok god se ozbiljnije ne sankcionišu neće prestati za nanošenje štete javnim dobrima. Da makar oni imaju neku vajdu od toga moglo bi se nekako shvatiti takvo ponašanje, ali ovako samo dijagnoza potpunog idiotizma i niskorišćenost fizičkog potencijala za neku kolektivnu korist (branje krompira, kopanje kanala, saniranja štete i sl.)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter