Комрад почиње са пружањем нове услуге која се односи на сеоске средине

Нела Цветковић, извршна директорка ''Комрада'' гостујући у јутарњем програму наше телевизије говорила је о активностима овог предузећа , о набаци чистилице, о новој услузи која ће први пут бити пружана корисницима   у сеоским срединама али и о другим плановима за ову годину.

План и програм рада јавног предузећа Комрад усвојен је  на скупштинском заседању у децембру и њиме је предвиђено 310 милиона динара прихода током 2020. године. Данас се отвара тендер за набавку чистилице која је неопходна за рад и чишћење града, каже Нела Цветковић, извршна директорка ''Комрада''. Она каже да од ове године Јавно комунално предузеће Комрад почиње са пружањем нове услуге која се односи на сеоске средине.

''То је уређивање сеоских путева, тачније кошење и орезивање грања и растиња око сеоских путева. У претходном периоду је било доста захтева мештана сеоских месних заједница, међутим нисмо имали адекватан алат за пружање такве услуге. У плану је набавка трактора са тарупом, то је продужена рука која има и косилицу али ће моћи да орезује и високе гране које се налазе око пута. На Градском већу ће бити усвојен План рада којим ће бити предвиђени сеоски путеви који ће се одржавати током године.''

Поједине улице у граду у наредном периоду биће оплемењене дрворедним садницама, каже Цветковићева.

''Набављено је 156 дрворедних садница а планом су обухваћене Косовска, улица Симе Погачаревића и Колубарска.У Косовској је већ посађено 32  а у Колубарској 27 дрворедних садница. Наставићемо ових дана са тим радовима и надам се да ћемо за две недеље све завршити. Негде су саднице биле поломљене па вршимо њихову замену и корекцију а постављамо их и тамо где их није било.''

Димничарска служба у овом периоду интензивније ради. У претходном периоду често је долазило до паљења оџака тако да је ова служба имала око 30 интервенција, санирање последица паљења димњака, каже Цветковићева и додаје да су  у току  планови за изградњу Регионалног центра за управљање отпадом поред саме депоније Метерис.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter