Одштампајте ову страницу

Локалним самоуправама 1,12 милијарди динара за развој пословне инфраструктуре

Министарство привреде позвало је локалне самоуправе да се пријаве за програм подршке развоју пословне инфраструктуре за чију реализацију је ове године издвојено 1,12 милијарди динара.

Средства су намењена за инфраструктурно опремање зона пословања и њихово повезивање са окружењем, као и за унапређење инфраструктурних капацитета у циљу развоја туризма и других привредних делатности

Циљ програма је унапређење развојног потенцијала локалних самоуправа кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места.

У неразвијеним општинама постоји могућност финансирања пројеката и до 100 одсто вредности, док је у општинама са првим и другим степеном развијености максимално учешће Министарства привреде до 60 одсто.

Јавни позив је расписан 10. јануара, а рок за подношење пријава траје до 27. јануара.

Све информације и документација доступни су на интернет страници Министарства привреде.

Град Врање уназад неколико година ради на опремању Индустријске зоне у Бунушевцу. Изграђене су унутрашње саобраћајнице и кружни токови. Са министарством привреде почела је и изградња Обилазнице која се састоји из две фазе и након одређених проблема током прошле године, ове године ће бити настављена изградња. План је да она послужи за повезивање зоне са аутопутем на Коридодру 10. Локална самоупрваа је откупила и део земљишта ради проширења зоне, а до изградње главне обилазнице асфалтиране су улице у том делу града које би служиле као мини обилазница.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 14 јануар 2020 15:55