Имплементација пројекта о репродуктивном здрављу

Удружење грађана “Нексус Врање” промовисало је кампању о репродуктивном здрављу, чији је циљ да Ромској популацији помогну у заштити сексуалног и репродуктивног здравља. Активности на реализацији кампање спроводиће се током наредних 12 месеци у Врању, Врањској Бањи и Бујановцу.

Удружење грађана “Нексус Врање” препознало је ромску популацију и интерно расељен лица, као социјално најугроженије друштвене групе у погледу сексуалног и репродуктивног здравља. Оно што их је такође издвојило су и тешке материјалне прилике у којима живе, истакнуто је на промоцији кампање.

У кампањи ће радити 24-оро младих Рома који ће бити вршњачки едукатори као и 30- ак представника општина, медија, школа и других партнера на пројекту. Интензивна медијска промоција одвијаће се у наредна 4 месеца. Представници Завода за јавно здравље непосредно су укључени у кампању са циљем да подстакну младе да се обрате здравственим службама како би правовремено заштитили здравље. Саветовалиште за младе такође ради са популацијом од 12 до 19 година у оквиру Завода за јавно здравље у Врању. Пројекат “Нексус”-а финансира “Каритас” у Луксембургу, а спроводиће се наредних 12 месеци у Врању, Врањској Бањи и Бујановцу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 јул 2012 14:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter