Одштампајте ову страницу

И ове године конкурс за новинарску награду „Слађана Вељковић“

Центар за медиjску транспарентност и друштвену одговорност (ЦМТДО) из Врања, расписао jе и ове године конкурс за новинарско признање „Слађана Вељковић“, коjе ће бити додељено 8. jула, на дан њене смрти.

Организациони одбор донео jе одлуку о додели три равноправна признања у виду плакете и новчаног износа од 200 евра. Новинари и редакциjе могу послати своjе предлоге за три категориjе у коjима ће се бирати наjбоља медиjска остварења.

То су награда за наjбољу репортажу, наjбољи уређивачки рад у локалним медиjима и награда за новинарски подухват.

Прерано преминула новинарка Слађана Вељковић, своjим репортажама обjављеним у дневном листу Вечерње новости, где jе до своjе смрти радила као дописник из Пчињског округа, оставила jе неизбрисив траг нарочито у живописним репортажама и људским причама.

На конкурсу могу учествовати новинари из свих сфера новинарства (телевизиjа, штампани и онлине медиjи) са териториjе Србиjе и из редакциjа из региона коjе извештаваjу на српском jезику.

Радове коjима се конкурише треба послати на емаил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. наjкасниjе до 15. jуна 2020 године. У обзир долазе сви садржаjи обjављени од 8. jула 2019. године до 15. jуна 2020. године.

Награда „Слађана Вељковић“ први пут jе додељена 2019. године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци