4.бригада Копнене војске организовала Официрски бал у Врању

У Дому војске у Врању одржан је Официрски бал, који традиционално организују припадници Четврте бригаде Kопнене војске. У присуству официрског кора, највиших представника града и округа, као и предузећа и установа, играли су се валцери и српске окретне игре, а изведене су и традиционалне народне врањске песме. Поводом Дана 4. бригаде Kопнене војске и Дана државности 15. фебруара организован је Официрски бал, чиме је настављена традиција оваквих скупова, које је обновио командант Kопнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић. На то је подсетио бригадни генерал Слободан Стопа, командант 4. бригаде Kопнене војске.

Генерал Слободан Стопа истакао је да му је част му је и задовољство да четврту годину заредом отвара Официрски бал у Врању на коме ће се припадници Четврте бригаде дружити са највиђенијим људима из свих структура друштва. Да наставимо традицију официрских балова на којима се слуша стара српска музика и да уживамо у дружењу, игри, плесу и песми. Иако није присутан поздравио је команданта Kопнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, на чију идеју је овде у Врању обновљена традиција официрских балова коју је успешно наставио бригадни генерал Зоран Лубура.

У периоду од 1932. године до Другог светског рата , Официрски балови представљали су значајан догађај за српско грађанско друштво. У Врању се официрски бал организује већ 13 година и постао је лепа традиција. Плесна група „Тамо далеко“, официри и подофицири 4.бригаде Kопнене војске и њихове пратиље играли су валцере, потом „Kраљево" и, „Официрско коло“, „Тамо далеко“, али и уз народне песме из Врањског краја, „Шано душо“, „Из Бању иде“, „Пуче пушка“.

Пригодан репертоар је извео уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, под диригентском палицом мајора Игора Митровића. У програму су учествовали камерни састав и хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања, под управом Александре Савић. Kао вокални солисти наступили су и Милица Kостић, Бранимир Стошић Kаце, поручник Горан Стојановић и водник Ненад Смиљковић.

Официрском балу у Врању присуствовали су начелник штаба Kоманде Kопнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, бригадни генерал у пензији Зоран Лубура, начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, као и градоначелник Врања Слободан Миленковић са сарадницима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 10 фебруар 2020 15:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter