Врање први град у Србији у коме ће бити уручени кључеви станова за припаднике снага безбедности

Врање је први град у Србији у коме ће бити уручени кључеви станова за припаднике снага безбедности већ у марту, рекла је потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић, приликом обиласка радова који су при крају. Она је присуствовала и свечаности поводом почетка радова на изградњи Постројења за пречишћавање отпадних вода. Већ уређене фасаде и окружење испред зграда станова за снаге безбедности говори о томе да се радови ближе крају. Потпредседница Владе дошла је да провери докле се стигло са радовима и да се увери у квалитет урађеног посла.

И не граде се у Врању само ови станови. Као што је био први град који је припремио локацију за изградњу првих 186 станова, тако је сада наш град први припремио и другу локацију где ће се градити још станова. Потпредседница Михајловић је присуствовала и почетку радова на изградњи Постројења за пречишћавање отпадних вода, једног од ретких у Србији. За град је ово капиталан пројекат који се ради у сарадњи са Владом Србије и КФВ-е банком.

"Завршетком овог капиталног пројекта Врање ће добити постројење које је значајно за грађане, за одрживи развој, будућност града и заштиту животне средине. Ми као локална самоуправа смо већ завршили све доводне колекторе који се протежу кроз град, као и из бање. Остало је да још неколико доводних колектора завршимо и на овај начин остварујемо циљ који се реализује кроз Национални инвестициони план, а који је иницирао председник Вучић, да свако домаћинство, свако село има уређену комуналну инфраструктуру. Хвала Министарству и потпредседници на свему што чини за Врање и Врањску Бању", рекао је градоначелник Врања, Слободан Миленковић.

"Задовољство ми је што сам овде у овом значајном тренутку, јер се овим пројектом решава једно од врло значајних еколошких питања града. Овим пројектом се заокружује и један велики подухват који град Врање ради, а то је побољшање пречишћавања отпадних вода. Убудуће ћемо са вама радити на решавању питања чврстог отпада", рекао је Арне Грос, директор канцеларије КФВ-е банке у Београду.

"Када се то буде завршило до краја 2021. године, Врање ће бити комплетно уређено у области комуналне инфраструктуре. Нажалост један део отпадних вода данас иде у Мораву и то није добро за генерације које долазе. Пре овога, обишла сам станове за снаге безбедности и то сада изгледа другачије, а пре годину дана није било ничега. Очекујем да крајем марта можемо да дамо прве кључеве", рекла је потпредседница Михајловић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 10 фебруар 2020 14:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter