Врање, један од пет градова који ће добити нову зграду Центра за социјални рад

Врање је један од пет градова у Србији у коме ће у наредне две до три године бити изграђена нова зграда Центра за социјални рад, рекла је гостујући у нашем програму Данијела Милосављевић, градска већница. Наш Центар је неусловна, стара зграда и надлежно Министарство је то препознало. Са друге стране град је имао спремну локацију и сву потребу документацију. Ради се о једној од најбитнијих установа за грађане Врања. У њој се, поред осталог, обављају и виђења родитеља и деце у контролисаним условима, што значи да им ионако тешку ситуацију треба олакшати, макар пријатним амбијентом. Но, сви који су имали потребе, а већина грађана је била у прилици да одлази у Центар за социјални рад знају о каквом се објекту ради. Посетио је Центар за социјални рад и министар Ђорђевић и уверио да је зграда стара и неусловна.

"Не сaмо за кориснике који су покретни, него и за оне који имају проблеме при кретању, особе са инвалидитетом, мајке са малим бебама, неприступачна је и спратна зграда. Техничке могућности не постоје за уградњу спољашњег лифта или платформе. Просторије су старе, канцеларије су мале, по троје њих у једној канцеларији. Када постоји потреба за обављањем неког разговора између водитеља случаја и корисника или излазе колеге или се довијају на сваки начин", каже већница Милосављевић.

И стигле су добре вести за наш град, изабран је међу пет првих у Србији у коме ће се градити нова зграда Центра за социјални рад. Но и поред свега не би био изабран да град то није спремно дочекао и био врло упоран.

"Обавеза града је била да обезбеди парцелу, комплетну инфраструктуру и ми то имамо. У неком ранијем периоду смо локацију одредили за намену социјалне заштите, тако да је све било спремно, само је требало да се каже ви добијате. Ми и Јагодина смо међу првима и послали комплетну документацију".

Биће то типске зграде, једина је разлика што ће негде бити спратне. Код нас ће бити приземље и спрат, због величине парцеле. По новим законима о изградњи и планирању свака зграда мора да буде приступачна особама са инвалидитетом, у колицима, онима који се тешко крећу, тако да неће бити проблема.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 фебруар 2020 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter