Заседао Штаб за ванредне ситуације

Данас је одржан састанак градског Штаба за ванредне ситуациjе на коме jе било речи о раду jавних служби у условима високих температура и ризика од пожара. Градски штаб коjим jе председавао градоначелник Зоран Антић усвоjио jе следеће закључке.

Свим послодавцима је препоручено да се придржаваjу упутстава за рад на отвореном и у затвореном простору где нису створени услови за одржавање радне температуре које је дало надлежно министарство.

Наложено је свим власницима угоститељских и jавних обjеката у коjима се одржаваjу културне манифестациjе уз присуство великог броја лица, да се у потпуности придржаваjу мера заштите од пожара. Задаци су подељени и јавним службама. Тако је Здравствени центар  у обавези да обезбеди довољан броj мобилних лекарских екипа.

Јавно предузеће „Водовод“ добило је задатак да редовно прати стање у водоснабдевању и да се у случаjу потребе обезбеди додатно снабдевање водом за пиће угрожених подручjа.Такође, наложено је Водоводу  и Управи Бање да обезбеде исправност хидрантске мреже на свим jавним површинама.

Обавеза Електродистрибуциjе је да  због повећане потрошње струје обезбеди рационално коришћење електричне енергиjе на свом подручjу. Штаб за ванредне ситуације је наложио градским инспекцијским службама као и републичкоj пољопривредноj, шумарскоj и туристичкоj инспекциjи да, у складу са своjим овлашћењима, предузму мере заштите од пожара за време жетвених радова, експлоатациjе шума и боравка у природи. Биће поjачан и рад инспекциjских органа на контроли исправности хране у угоститељским обjектима.

Одбор за жетву има обавезу да у организациjи овог важног пољопривредног посла обезбеди технички исправну механизациjу и примену мера заштите од пожара, а да „Комрад“ уклони дивље депониjе које лако могу да се упале. Грађани се обавештавају да је забрањена употреба ватре на отвореном простору.

На крају, Градски штаб са данашњег састанка упутио jе препоруку власницима локала у ужем центру града да ускладе ниво буке у своjим обjектима у вечерњим сатима, посебно за време викенда.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 16 јул 2012 14:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter