Одштампајте ову страницу

На граничном прелазу Прешево без већих задржавања

Иако је туристичка сезона у јеку, на граничном прелазу Прешево нема већих колона возила. Полицијске и царинске процедуре се одвијају ефикасно, тако да нема дужих задржавања возила од 30 минута и то за време викенда.

На граничном прелазу Србије и Македоније код Прешева промет се одвија на 16 коловозних трака у оба правца, по два за теретна возила и аутобусе и на 8 за аутомобиле. За два сата колико смо провели на овом прелазу нисмо запазили ниједну већу колону ни на улазу, ни на излазу. Чека се онолико колико треба да се обави пасошка и царинска контрола, истиче Зоран Дисић, командир станице граничне полиције Прешево. Ретко се кад у оба правца појављују по 2 до 3 колоне возила, али и у таквим приликама полицијски и царински службеници раде ефикасно током 24 сата, на задовољство возача и путника.

Наши саговорници истичу да је прошле године у ово доба гранични промет био већи. Сећају се и година, када су на улазу у Македонију колоне возила биле на 5 километара према Прешеву, чак до Жујинца. Правила нема, ко зна већ сутра ће можда бити другачије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 16 јул 2012 14:45