Помоћ обнови позоришта - приоритет друштва

Прве процене стручњака говоре да ће за реконструкцију и опремање зграде позоришта која је страдала у пожару 2. јула, бити потребно око 200 милиона динара. Како се ради о значајним средствима, у обнову, поред локалне самоуправе, морају се укључити још и Влада Србије као и физичка и правна лица. Регионална радио телевизија Врање прва је уплатила средства на жиро рачун за обнову зграде врањског позоришта у износу од 100.000 динара.

Када се рашчисти оно што је још увек згариште и почне се са радовима, више неће бити мириса гарежи. Неће бити ни тишине, ни таме осим оне која ће најављивати почетак нових и добрих старих представа у извођењу врањског ансамбла. Док се зграда обнавља, дух позоришта селиће се из Дома културе у Дом војске и још неколико објеката у граду.

Како би се одржао континуитет и испоштовао рок завршетка радова на реконструкцији, 31.јануар, дан града, важно је да сви искористе прилику да покажу своју хуманост. Град, република, дијаспора, донатори, медији.

Средства се уплаћују на динарски и девизни жиро рачун. На апел за помоћ, поред наше медијске куће одазвала се и самостална трговинска радња ''Ђина'' из Новог Сада као и Ненад Петровић из Врања. На седници Одбора за обнову предложено је да се сви директни и индиректни корисници буџета одрекну дела зараде у висини једне дневнице која износи 1.700 динара. Такође, на првој наредној седници Скупштине града биће разматран предлог о одрицању дела накнаде за одборнике у корист обнове зграде позоришта. Жиро рачун на који се могу уплатити средства је 840-2696741-93.

Радио телевизија Врања ће израдити пропагандни спот који ће бити емитован на нашем и програмима других медијских кућа како би се анимирала и подстакла јавност на укључивање у акцију обнове позоришта.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 17 јул 2012 15:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уз поштовање мера и вакцинацију до лета можемо очекивати повољнију епидемиолошку ситуацију - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5QqymR2m62
У саобраћајној несрећи у Бујановцу једна особа изгубила живот - Радио Телевизија Врање https://t.co/P8xEKvNZH9 via… https://t.co/YgN8djI8U4
Доделом специјалних признања завршена ''Светосавска недеља'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/mDm3hPfCCd via… https://t.co/qpfuKJeTxo
Follow RTV Vranje on Twitter