Градска управа у служби грађана

Током претходног периода много се радило на модернизацији рада Градске управе. Формиране су и неке нове службе, а поједине су обједињене, при том све је усклађивано са законом. Циљ је, каже начелник Душан Аритоновић, да се побољша однос према грађанима и да управа буде у њиховој служби.

Градска управа је сложен систем од 9 одељења и три службе, а има и посебне јединице. Препозната је потреба унапређења и осавремењивања њеног рада, па је  током прошле године набављен већи број рачунара и компјутерске опреме. Опрема је била застарела и готово је комплетно промењена. У Градској управи ради се и на промени телефонске централе.

"Она је застарела и у најави је набавка новог система који ће обезбедити између осталог и снимање разговора са грађанима када пријављују проблем комуналној полицији, инспекцијским службама", каже Душан Аритоновић, начелник Градске управе.

Константне су активности на повећању административне ефикасности, па је тако захваљујући набавци адекватних софтвера повећан и број предмета који се ради електронским путем. На тај начин грађани брже добијају неопходне информације.

"У 2018. години када смо почели са овим послом, било је укупно 470 електронских захтева а у 2019. години је 10 хиљада и 250 и ми смо у самом врху у републици по томе."

То све је утицало и да Врање буде шампион безготовинског плаћања. Плаћање скенирањем кодова на свим рачунима који се издају у систему локалне самоуправе, је циљ Градске управе у наредном периоду.

Обезбеђење уписа у вртић електронским путем од куће је, такође врло близу. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 фебруар 2020 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter