Смањен број саобраћајних прекршаја

У општини Владичин Хан у току је реализација пројекта увођења видео надзора на свим важним саобраћајницама, објектима и јавним површинама у циљу повећања безбедности грађана и учесника у саобраћају. Комплетан посао реализује се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова у неколико фаза.

Хан је један од ретких градова који овај посао успешно реализује. Многе локалне самоуправе су одустале од овог посла због бројних сагласности и документације.

У Владичином Хану су камере постављене на најфреквентнијим раскрсницама, у парковима, поред школа. У сарадњи са Министарством и Полицијском станицом води се рачуна о томе шта је приоритет да се уради јер се посао преноси из године у годину и прате се ефекти. Милош Цветковић, стручни сарадник за електроинсталације у ЈП за комунално уређење каже да су грађани постали обазривији и да воде рачуна о свом понашању, као и да је саобраћајна култура много боља.

"Камере служе да се види фреквенција саобраћаја и проток возила. Грађани треба да имају то на уму и да воде рачуна о другим учесницима у саобраћају, као и о себи самима. Мислим да је овај пројекат изузетно важан и користан", каже Милош Цветковић.

Мониторинг врше обучени службеници Полицијске станице код којих је инсталиран видео бим на зиду са увидом у све камере. Резолуција камера је висока, па су и ноћни снимци одлични.

"Може да се прати око 50 камера у истом тренутку. Полицијски службеници у сваком моменту имају увид у тренутно стање, а камере могу да пруже и информације и неколико месеци уназад", каже Милош.

На одређеним локацијама постављени су и СОС стубови који грађанима пружају могућност алармирања полиције у тренутку када примете да нешто није у реду и њихову брзу реакцију. У наредном периоду нови савремени видео надзор добиће још две градске школе и Културни центар.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter