Градоначелник: једна од основних мера коју треба предузети је подизање нивоа хигијене

У великој сали Скупштине града одржана је седница Савета за здравство на којој је било речи о мерама које је неопходно предузети како би се спречила пандемија Корона вируса.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић састао се са свим представницима јавних установа и институција и колектива који имају велики број деце. Једна од основних мера коју треба предузети како би се спречила пандемија Корона вируса је подизање нивоа хигијене, закључено је на седници.

''Ми смо хтели да упознамо, пре свега, директоре институција које имају велики број деце, колективе са ситуацијом на терену, пре свега, у граду, Пчињском округу, али и свим мерама које је неопходно да предузму ради спречавања већ проглашене пандемије вируса COVID-19. Закључено је да Завод за јавно здравље проследи свим основним и средњим школама, као и предшколској установи прецизна упутства да бисмо упутили све те активности и усмерили како треба. Пре свега је поента да се деца и колективни смештаји, усмере и подигне свест о томе да је заиста неопходно подићи ниво хигијене, јер је то први корак ка спречавању ширења инфекције'', каже Слободан Миленковић, градоначелник.

Дата је и препорука да се одложе манифестације у затвореном простору.

''О затварању школа нема говора, али о одлагању неких већ унапред припремљених манифестација које су у затвореном простору - о томе је било речи и дата је препорука, као што су инструкције са централе, дакле са Републичког нивоа, да се ипак то одложи до даљњег. То се односи на школске приредбе, позоришне представе'', каже Слободан Миленковић, градоначелник.

Подсећамо, Светска здравствена организација јуче је саопштила да Ковид-19 може да се дефинише као пандемија, а Влада Србије усвојила је мере како би се суочила са Корона вирусом. Забрањена су јавна окупљања у затвореним просторијама са више од 100 особа, а међународни путни саобраћај преусмерен је на главне граничне прелазе.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 12 март 2020 13:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter