У свим школама појачане мере хигијене

Поводом новонастале ситуације и појаве корона вируса у Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је посебне препоруке директорима основних и средњих школа које су почеле да се примењују у свим основним и средњим школама на територији Града. Ми смо посетили једну од школа у Врању.

У Основној школи ''Светозар Марковић'' у Врању са озбиљношћу се примењују појачане мере хигијене. Директорима и наставницима је сугерисано да планирају часове одељенског старешине у свим разредима посвећене одржавању личне хигијене и непосредног окружења али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација.

Разговори са децом се одвијају свакодневно на часовима са циљем да се упознају са корона вирусом и значајем одржавања личне хигијене.

''Са собом носим средство за дезинфекцију руку. Учитељ нам је рекао да би требало да имамо то при руци увек како би се заштитили од корона вируса'', каже Дуња Поповић.

''Пре сваког одмора и часа, перемо руке и спремимо се за час. Није препоручљиво да једну исту флашицу за воду користи више деце'', каже Лука Ордић.

''Код куће перем руке пре и после сваког оброка а овде у школи такође то чиним често. Препоручујем деци да не дирају лице рукама. Учитељ нам стално купује убрусе и сапун тако да водимо рачуна о личној хигијени'', каже Јања Костић.

Учитељ Саша Митровић каже да су деца информисана о тренутној ситуацији  у вези са корона вирусом и да се у сарадњи са родитељима труде да се придржавају свих упутстава које је препоручило Министарство просвете.

''На часовима доста причамо о томе. Као што видите појачане су мере одржавања личне хигијене. И раније се водило рачуна о томе али сада су деца одговорнија и ажурнија'', каже Саша Митровић, учитељ.

''Поштујемо здравствене препоруке. Ученицима и родитељима смо упутили обавештење како да се понашају у овој ситуацији. Подстичемо децу да перу руке, да брину о личној хигијени и да буду опрезни у оваквој ситуацији'', каже Тијана Ђокић, директорка школе.     

У школама је учестано прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа као и снабдевање течним сапуном тоалета, учионица и трпезарија.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 12 март 2020 13:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter