У школама у Хану мере против корона вируса

И у школама на територији општине Владичин Хан примењују се мере заштите против корона вируса које је прописало ресорно министарство. Појачана је хигијена у објектима, користе се дезинфекциона средства, контролише се улазак лица са стране. Нема места паници, каже директор ОШ „Свети Сава“ Драган Димитријевић, али је неопходно бити опрезан. За сада су одложена сва већа окупљања ученика, попут приредби, као и одласци ван земље.

У Основној школи „Свети Сава“ појачана је хигијена. Набављена су потребна дезинфекциона средства. У свакој учионици деци су на располагању средства за суво прање руку и дезинфекцију.

"Министарство просвете нам је проследило допис о преузимању хитних мера и акција по питању дезинфекције простора у коме бораве деца. Ми смо сезонски грип, различитог типа, имали пред крај првог полугођа, када нам је 70 посто ученика било одсутно, као и велики број наставника. То је потрајало мало дуже. Распуст нам је добро дошао. Завршили смо са тим вирусом и грипом, али сада имамо нову опасност. Ми се у школи трудимо да прво разбијемо претерани страх. У свакој учионици смо предузели све што се тиче безбедности деце и учимо их како да се понашају у школи и ван школе. На сајту школе ажурирамо све податке у вези вируса", каже Драган Димитријевић- директор ОШ „Свети Сава“.

Ученици и наставници Техничке школе требало је да учествују на међународној смотри ауто сервиса и ауто-механичара, али је то одложено, као и долазак делегација из свих бивших југословенских република. На неко време одложили су и узвратну посету Словенији.

"Добили смо инструкције од министарства. Оне се пре свега односе на забрану екскурзија у иностранство и посете иностранству. На појачане хигијенске мере. По тим препорукама и поступамо. Одложене су неке наше посете школама у иностранству. Видећемо како ће се ситуација даље одвијати", каже Слађан Ђорђевић- директор Техничке школе.

Слична је ситуација и у осталим школама на територији општине. За сада нема информација о обустави наставе, али су сви опрезни.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 12 март 2020 13:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter