У Врању пуни рафови, међутим нема асепсола и гелова за дезинфекцију

Након што је проглашена пандемија Корона вируса појединци су прибегли старој методи која је код нас Срба актуелна пред сваку невољу, а то је складиштење хране. За овим нема потребе, јер животних намирница и средстава за хигијену у Врању има довољно.

''Полупразни рафови, недостатак основних средстава за хигијену, заштитних маски и средстава за дезинфекцију слика је која се последњих дана све чешће види широм Србије. Да ли је такав случај и у Врању дошли смо да проверимо у локалним маркетима.''

Врањанци не маре много за Корона вирус и углавном су мишљења да је непотребно правити кућне залихе хране и средстава за хигијену. Купују уобичајене количине хране и пића, а вируса се, како кажу, не плаше.

''Мислим да за гомилањем хране нема потребе, не плашим се вируса, а и све има у продавницама, у Врању је супер, зашто би правили залихе,'' кажу наши суграђани.

Врањски маркети су пуни, не примећује се да мањка намирница или средстава за хигијену. На рафовима се може наћи све, а залиха има и у магацинима. Ипак, приметно је да људи последњих дана више купују шећер, со, брашно и зејтин.

''Прво - нема разлога паници, залиха има довољно за наредних месец дана и да нам не долази роба. Међутим, снабдевање је редовно, нема никаквог застоја, нити основних животних намирница, нити средстава за хигијену. Тренутно на тржишту нема асепсола и средстава за дезинфекцију руку, све остало имамо. Има мало масовнијег снабдевања у смислу да људи купују шећер, зејтин и брашно, али то је и због пензија'', каже Јелена Настић, менаџер Спринт маркета.

Поједини артикли у маркетима су на удару, али за гомилањем хране заиста нема потребе, осим ако вам је препоручена кућна самоизолација. Важно је да свакодневно уносимо свеже воће и поврће, као и код свих осталих респираторних инфекција, а трошење новца на воду, тоалет папире, убрусе или брашно, зејтин и шећер је бесмислено. Треба поштовати савете лекара, одржавати редовну хигијену руку, и јачати имунитет.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 13 март 2020 12:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter