Дезинфекција контејнера и нове клупе и ђубријере у Лењиновој улици

Јавно комунално предузеће Комрад покренуло је акцију дезинфекције контејнера по граду у циљу спречавања нежељених последица. Са друге стране у сусрет пролећу надлежни воде рачуна и о уређењу града. Ових дана у Лењиновој улици постављене су нове клупе и ђубријерe, а простор је оплемењен и травом која ће додатно освежити и улепшати ову локацију.

С обзиром на тренутну ситуацију и појаву корона вируса јуче је почела интензивнија акција заштите и дезинфекције металних и подземних контејнера у граду. 

''Ми смо јуче почели са акцијом заштитом и дезинфекцијом свих контејнера у граду, како металних тако и подземних. На тај начин желимо да омогућимо да они буду безбедни и сигурни за грађане који у њима одлажу отпад'', каже Зоран Димитријевић, директор Комрада.

Поред тога, наставља се са редовним активностима на изношењу смећа али и на уређењу града.

У Лењиновој улици у Врању постављено је десет клупа и осам ђубријера што је изазвало позитивне реакције грађана.

''Видим постављене су клупе за одмарање, биће још лепше када озелени ова трава. Верујем да ће грађани користити ђубријере на прави начин и да отпад неће завршавати поред њих, около'', каже Данча Симоновић.

''Допада ми се што су постављене клупе, можемо да одморимо када пролазимо овим делом града. Само да мангупи не поломе клупице'', каже Снежана Ђорђевић.

Око две и по хиљаде евра је уложено у набавку ових клупа и ђубријера. Тренутно на јавним површинама у граду има око 150 клупа и исто толико ђубријера, али на томе се неће стати, каже директор Комрада.

''Ово је јако фреквентна улицa. Направили смо пристојно место за станаре ових зграда али и за пролазнике који ће моћи да предахну и одморе. Водили смо рачуна и о томе да комунални отпад буде одложен тамо где му је место, те смо поставили и додатне ђубријере. Акцију ћемо наставити. Следећа локација где ћемо поставити клупе је простор између Гимназије и Педагошког факултета али и Улица Стефана Првовенчаног'', каже Зоран Димитријевић, директор Комрада.

Клупе које су оштећене се адаптирају и постављају на друге локације по граду. У наредном периоду травом и цвећем ће бити оплемењен зелени појас у Радничкој улици, каже Димитријевић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 13 март 2020 12:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter