Петља за Врањску Бању ван Коридора 10

Ових дана врањанце је непријатно изненадило сазнање да петља за Врањску Бању на Коридору 10 неће бити изграђена паралелно са изградњом аутопута. То је иначе било предвиђено идејним пројектом, али се није нашло у пројектној документацији, без чега изградња није могућа. Градоначеник Врања Зоран Антић каже да би тиме био угрожен не само интерес житеља Бање, већ и грађана Врања и округа. Због тога су највиши политички представници и привредници југа Србије, укључени у решавање овог проблема у сарадњи са Владом републике Србије и ресорним министарствима.

У селу Бресница требало би да буде изграђена петља за Врањску Бању на Коридору 10. Државна ревизорска комисија одобрила је идејни пројекат, међутим у пројектној документацији није предвиђена изградња петље код Врањске Бање у исто време када и коридор 10. Одобрење је донето почетком 2009. године. Уколико не буде измена то значи да би они који са севера крећу ка југу а желе да посете Врањску Бању морали да најпре дођу до петље Врање, па да се онда врате до Бање. Петља иначе јесте предвиђена просторним планом што значи да је то могуће у будућности. Када и одакле би била обезбеђена средства, то се у овом тренутку не може рећи. Туристички потенцијали Бање и до сада нису искоришћени, а тада би у потпуности остала скрајнута, уместо да се изградњом Коридора отворе нове могућности и за транзитни туризам.

У одговору који смо добили од предузећа “Коридори Србије” објашњавају да би то питање требало поставити државној ревизорској комисији, која је одобрила пројекат након извршене стручне контроле. У надлежности кажу предузећа “Коридори Србије” је само да врше изградњу аутопута Е-75 на основу документације добијене од ЈП “Путеви Србије”, које је инвеститор израде техничке документације и крајњи корисник аутопута.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 јул 2012 14:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter