Заседао Одбор за обнову позоришта

Организациони одбор за обнову врањског позоришта захтева да се интензивира израда пројектно техничке документације за обнову зграде. Од тужилаштва се очекују одговори о току истраге.

Реализација договорених активности  одвија се по плану, али ипак морају бити још интензивираније, стоји у Саопштењу Организационог одбора за обнову театра. Сва позоришта у Србији одазвала су се апелу за помоћ, а Атеље 212 осим логистичке и маркетиншке помоћи, понудило је и простор за одржавање премијере  представе ''Народна драма'', чије су припреме у току. Уз подршку гарнизона Врање и  Омладинског културног центра биће омогућено глумцима да наставе рад. На састанку одбора договорено је и да за утврђивање конкретног плана и програма за извођење  грађевинско-архитектонских  радова буду  ангажоване и стручне службе Градске управе. Прихваћен је и маркетинг и медија план за прикупљање финансијских  средстава за обнову зграде позоришта. Такође је предложено да се одрже и донаторске конференције уз подршку Удружења Врањанаца у Новом Саду и Београду, као и да се са Телекомом, Випом и Теленором склопе уговори о прикупљању средстава путем СМС-а.

Како је за обнову овог здања потребно око 200 милиона динара неопходна је и помоћ Владе  и ресорног министарства, а у лобирању ће значајну улогу одиграти  народни посланици  из Врања. Како се чуло поред динарског отворен је и девизни  рачун на који сви  заинтересовани могу уплаћивати средства. И овог пута је потенцирано да се морају открити и адекватно санкционисати лица која су  подметнула пожар. Како се чуло градоначелник Врања Зоран Антић из сопствених средстава издвојиће 15 хиљада динара, док ће Пчињски управни округ на име обнове зграде позоришта уплатити 20 хиљада динара.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 јул 2012 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter