Неразвијени југ Србије

Највећи број општина које имају статус неразвијених је на југу Србије. Међу њима су и општине са  подручја Пчињског округа, показују анализе Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених општина. Дугогодишњи проблеми који муче житеље Владичиног Хана, Босилеграда, Бујановца па и Врања су мање - више слични,  а заједнички именитељ им је висока стопа незапослености.

На карти регионалне неразвијености већ годинама стоје општине са нашег подручја. Колапс великих индустријских предузећа, лоше приватизације, социјална али и демографски неповољна слика, све су то проблеми који су дочекали новоизабрану власт у општинама Пчињског округа. Нешто је боља ситуација у Врању и

Владичином Хану,али ће и ту морати много да се ради.

Готово сви проблеми проистичу из незапослености.У неким општинама у округу чак половина радно способног становништва нема посао. То посебно важи за Бујановац и Босилеград па ће нова власт у овим срединама морати да нађе начина да ублажи стопу незапослености.

Проблема је много, сви се слажу у тој оцени баш као и у ставу да је у њиховом решавању кључна помоћ државе која мора много више да улаже у развој југа Србије. Тим пре што ово подручје у себи крије много могућности и шанси, само их треба препознати и искористити.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 јул 2012 12:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter