Нема пара за канализациону мрежу у Бунушевцу

Прве куће у новом делу Бунушевца изграђене су пре 30-ак година. Ниједна од 178 кућа још увек нема канализацију. У Јавном предузећу Водовод у Врању тврде да се пројекат канализације реализује у оној мери у којој се врше уплате, а радови теку по захтеву режијског одбора.

На први поглед, иако удаљен од језгра града Бунушевац делује као урбано насеље. Куће су новијег датума и самим тим је слика лепша. Међутим, овде још није стигла канализација, због чега су мештани незадовољни.

У Водоводу сазнајемо да пројекат изградње канализационе мреже у Бунушевцу по уговору из 2009. кошта нешто више од 37 милиона динара. Дирекција која учествује са 33 посто средстава и Водовод са 5 процента измирили су своје обавезе. Наредни потез је на мештанима тог дела Бунушевца, чији је режијски одбор од 2009. године до сада Водоводу уплатио 5 милиона 964 хиљаде динара. Пошто је вредност извршених радова 6 милиона 350 хиљада динара, преостаје да мештани уплате још приближно милион и 300 хиљада динара. Од тога зависи наставак градње канализационе мреже. Од 2009. године до децембра 2011. године према пројекту у насељу Бунушевац изграђена су 4 километра канализације, а радови теку по захтеву режијског одбора, тврде у врањском Водоводу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 16:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter