Четири године рада градоначелника Слободана Миленковића Истакнут

На данашњи дан пре  четири године, Слободан Миленковић, као изабрани градоначелник почео је свој први радни дан. На самом почетку мандата дочекали су га бројни проблеми и један потпуно неочекиван, епидемија вирусом корона. И поред свега тога успео је да град уведе у финансијску стабилност, да многе капиталне објекте заврши и започне нове, да покрене комунални програм са једном од најтежих улица, Бора Станковић, реши преко 30 улица и да први започне многе акције. О свему овоме разговарали смо са њим у емисији Интерву, која ће бити емитована  сутра на нашем програму у 20 сати.

Дочекали су га каже бројни финансијски проблеми, неплаћени дугови, тужбе за превоз, тужба од Туша и блокада Новоградње. Грађани су очекивали реализацију комуналног програма, а тада у почетку све се сводило на текуће одржавање. Међутим није се седело скрштених руку.

 

Од 2018. године и пре свега, од продаје земљишта испод Роде, када смо остварили изванредну цену, која је три и по пута већа од почетне, ми смо могли да планирамо многе ствари у буџету и некако нам се већ од тада биланс што се тиче финансија побољшао. Ми смо радили много и на терену. Знатно смо повећали изворне приходе, каже градоначелник.

Имали смо  велику помоћи државе како за текућу ликвидност, тако за реализацију капиталних објекта, каже градоначелник и памти један од пресудних момената  везан за изградњу капиталног објекта Хируршког блока. 

Кључни датум је био 6. јун 2017. године, када је морао да се потпише уговор са извођачем радова за наставак изградње Хируршког блока. И заиста је то био убрзани темпо и трка са временом да заједно са Министарствима финансија и привреде и Европским прогресом све те процедуралне ствари одблокирамо и потпишемо тај уговор и кренемо у наставак изградње Хируршког блока.И сада да нисмо завршили тај Хируршки блок, где би сместили наше пацијенте у време епидемије, да је хирургија остала на старој хирургији, рекао је градоначелник Миленовић.

И било је још много тога у протекле четири године, а да ли су биле брзе, лепе и лаке?

Нису биле лаке, ето то могу да кажем. Брзе и лепе јесте, али лаке, нису биле. 

 

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter