Удружење младих: Наш свет, наша правила

НВО „Наш свет, наша правила“ је удружење младих које постоји две године и иза себе има успешно реализоване многе пројекте и акције. Њихове области рада су између осталих и екологија и заштита животне средине и рад на програмима са децом и младима.

Тренутно, ово удружење реализује пројекат “Немамо план(ету) Б”. Циљ овог пројекта је едукација 100 младих, узраста од 12 до 19 година. Та едукација о значају здраве животне средине и подизање нивоа информисаности о проблему дивљих депонија у Врању, треба да буду таква да стечено знање може бити практично примењено у борби за смањење дивљих депонија у Врању кроз конкретне акције чишћења. Поред тога, тема семинара је и грађански активизам, тако да ће ученици бити едуковании о тој теми. Циљ је оснажити младе и припремити их да као будући активни грађани подједнако партиципирају у доношењу одлука и решавању проблема локалне заједнице.

Пројекат је еколошко-едукативног карактера, а главна активност је 5 (пет) четвородневна семинара, намењени ученицима основних и  средњих школа, као и истовремене акције чишћења пет локација у граду.

Семинари су осмишљени тако да се састоје од теоријског дела (значај здраве животне средине и проблем дивљих депонија) који су припремили дипломирани професори биологије стручни на пољу екологије, док је други део семинара предвиђен за оснаживање и мобилисање учесника у активистичке тимове на један од популарнијих начина едукације, дакле кроз тренинге, које ће водити обучени вршњачки едукатори.

Стога, позивамо све заинтересоване младе узраста од 12 до 19 година, да се пријаве и учествују на нашим семинарима о грађанском активизму и заштити животне средине.

Ученици се пријављују за учешће на семинару, појединачно, попуњавањем онлине пријавног формулара који могу пронаћи преко линка или у биографији нашег инстаграм профила ( @nas_svet_nasa_pravila_ ). Пријаве ће бити отворене од 11. јуна 2020. године, а рок за пријаву је 30. јун 2020. године. Све пристигле пријаве ће размотрити комисија коју чине чланови пројектног тима и предавачи са семинара. Биће селектовано 100 ученика и распоређено у пет група, који пролазе кроз 5 садржински истих семинара. Подела ће бити извршена због лакшег и функционалнијег рада у оквиру мање групе.

Датуми одржавања семинара: Семинар 1: 7.2020. – 12.7.2020. Семинар 2: 7.2020. – 19.7.2020. Семинар 3: 7.2020. – 26.7.2020.Семинар 4: 7. 2020. – 02.8.2020. Семинар 5: 8.2020. – 09.8.2020.

О целом пројекту, активностима као и о свим детаљима можете се информисати на нашој инстаграм страници @nas_svet_nasa_pravila_.

Наравно, ученици и сви заинтересовани могу нам се јавити на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Покажимо да и млади могу да преузму иницијативу ! Дођите да кроз дружење и забаву урадимо нешто корисно за наш град !

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter