Већник Ненад Величковић гостовао на РТВ-у

Иако је економска ситуација у Србији тешка, највише средстава требало би уложити у сектор пољопривреде, јер то доноси добит и појединцима и држави. Због тога се у буџету града Врања за наредну годину планирају значајнија издвајања за аграр, најавио је Ненад Величковић, члан Градског већа гостујући у програму Радио телевизије Врање.

Основа за укупан развој пољопривреде је у наводњавању и укрупњавању поседа. То се показало и на примеру овогодишње катастрофалне суше на подручју Републике, што се правовременим планирањем и реализацијом одговарајућих пројеката могло избећи. На томе ће се заснивати и планирање аграрног буџета на нивоу града за наредну годину.

Средстава за реализацију свих ових планова у буџету нема, због чега ће бити затражена помоћ донатора. У овом тренутку нема ни готових пројеката којима би могло да се конкурише код европских фондова, изнео је Величковић. Истовремено, позвао је непосредне произвођаче на ближу сарадњу и најавио помоћ градског сектора за пољопривреду при реализацији индивидуалних планова и пројеката. Ипак, улагања у аграр морају да буду континуирана и дугорочна како би се бар делимично приближили европским пољопривредницима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 13:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter