Већник Ненад Величковић гостовао на РТВ-у

Иако је економска ситуација у Србији тешка, највише средстава требало би уложити у сектор пољопривреде, јер то доноси добит и појединцима и држави. Због тога се у буџету града Врања за наредну годину планирају значајнија издвајања за аграр, најавио је Ненад Величковић, члан Градског већа гостујући у програму Радио телевизије Врање.

Основа за укупан развој пољопривреде је у наводњавању и укрупњавању поседа. То се показало и на примеру овогодишње катастрофалне суше на подручју Републике, што се правовременим планирањем и реализацијом одговарајућих пројеката могло избећи. На томе ће се заснивати и планирање аграрног буџета на нивоу града за наредну годину.

Средстава за реализацију свих ових планова у буџету нема, због чега ће бити затражена помоћ донатора. У овом тренутку нема ни готових пројеката којима би могло да се конкурише код европских фондова, изнео је Величковић. Истовремено, позвао је непосредне произвођаче на ближу сарадњу и најавио помоћ градског сектора за пољопривреду при реализацији индивидуалних планова и пројеката. Ипак, улагања у аграр морају да буду континуирана и дугорочна како би се бар делимично приближили европским пољопривредницима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 13:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

„Пантери” из Врања златни у Сплиту - Радио Телевизија Врање https://t.co/blcZlEbauh via @tripplesworld
Инсектима угрожен већ деградирани овогодишњи род кукуруза - Радио Телевизија Врање https://t.co/pAUudAeUes via @tripplesworld
Летњи атеље окупља десетак афирмисаних стваралаца и љубитеље сликарства - Радио Телевизија Врање https://t.co/VCN4xrGvka via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter