Обележавају се нова паркинг места у улици Пролетерских бригада, наплата од августа

Врање ће ускоро добити нова паркинг места у улици Пролетерских бригада. Недавно су обележена и места у улици Народног хероја. Како год, на око 30 хиљада регистрованих возила у Врању, број од око хиљаду паркинг места није довољан, каже директор Паркинг сервиса, Марјан Станковић.

Почетком месеца почела је наплата паркирања у другој зони наплате у улици Народног хероја. Без обзира на обележавање нових места, нека паркинг места се укидају, на месту других се постављају стубићи, тако да број места за паркирање у граду још увек није задовољавајући, каже директор Паркинг сервиса.

''После реконструкције комплетне улице у складу са саобраћајним пројектом који је ступио на снагу јуна прошле године обележили смо улицу Народног хероја и увели систем наплате паркирања. Такође, укинули смо на основу одлуке оснивача Града и на предлог управљача путева ЈП Урбанизам и изградња града Врања паркирање у улици Вуле Антића због радова на реконструкцији Боре Станковића,'' каже Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса Врање.

Паркирање на паркингу код зелене пијаце још увек је бесплатно, јер се ради на ојачавању електроинсталација, након чега се очекује да и овај паркинг простор заживи и крене са редовним радом.

Око 27 нових паркинг места наши суграђани добиће у улици Пролетерских бригада.

Марјан Станковић додаје: ''Кренули смо са обележавањем улице Пролетерских бригада. Она је још прошле године предвиђена за обележавање и увођење у систем наплате паркирања. За сад се само ради обележавање, у неком наредном периоду, у року од месец дана отприлике покушаћемо и ту да уведемо хоризонталну и вертикалну сигнализацију и да то уведемо у систем наплате паркирања. То ће бити друга зона. ''

Наплата паркирања у овом делу града вероватно ће почети 1. августа.

У граду имамо око 30 хиљада регистрованих аутомобила, а само хиљаду и пар места за паркирање, због чега у центру града редовно влада ''мирни хаос'' нагласио је Станковић и закључио да број паркинг места у граду није довољан.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 јул 2020 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter