Водовод ускоро завршава радове у оквиру друге фазе у улици Бора Станковић

Након асфалтирања дела улице Бора Станковић првим слојем асфалта за двадесетак дана се очекује да Водовод заврши своје радovе и у другом делу улице. Упореду трају радови на прикључцима у улици Партизански пут и на колектору код  насеља за снаге безбедности. 

Реконструкција улице Бора Станковић одвија се по фазама, тако да је део улице од 210 метара  добио први слој асфалта. Асфалтирана је деоница од Првомајске и улице Есперанто до улице Париске комуне. Сада ће возила моћи да се крећу кроз насеље Ледена стена, што ће растеретити саобраћај, који је много трпео због затварања улице Саве Ковачевића, где су у току радови у другој фази изградње.   

''Ми смо при крају изградње подземних водова у улици Бора Станковић, у другој фази. Почели смо уградњу магистралног дуктил система и очекујем да ћемо за 20- так дана завршити магистрални вод. Паралелно са магистралним водом, који је базични и који води воду из Фабрике до црпне станице Сарајина, почећемо са уградњом магистралног канализационог вода и за двадесетак ћемо завршити све те послове. Тада ће Водовод изаћи из друге фазе,'' каже директор Водовода Горан Ђорђевић.)

Након тога, радове почињу Телеком и ЕПС, а онда следи дренажа и асфалтирање.

Приводе се крају и радови на изградњи још 15  гратис  канализационих прикључака на нову канализациону мрежу у улици Партизански пут, који су у програму КФВ-а. Тамо је реновирана комплетна канализациона мрежа, а  остао је да се уради прелаз на раскрсници код Аутобуске станице.

''Веома ће то значити за град, јер је то кључна улица за саобраћај града. Имамо обећања из Србија пута да ће ова улица бити реасфалтирана, јер је у зони орговорности Србија-пута. Тако да ће Врање добити други, јужни улаз у град,'' додао је Ђорђевић. 

Водовод наставља радове  на магистралном колектору код станова за снаге безбедности, који води до фабрике за пречишћавање отпадних вода.

Ускоро ће почети и радови у улици Меше Селимовића, која је планирана комуналним програмом за ову годину. И даље важи и и важиће правило да се не асфалтира, док се не реконструишу подземни канализациони и водоводни водови, истиче Ђорђевић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 27 јул 2020 14:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter