Дођите у Врање, нема додира али има душе

Гужве овог викенда на путевима Србије, подсетиле су нас да је туристичка сезона, бар према календару, у јеку. И док многи хрле ка планинама и бањама, где како кажу и нема више места, наш град има  нешто шо други немају - душу. И не без разлога, ово је позив да се одмор проведе у Врању.

Транзитни туризам, од кога је наш град убирао поприлична средства, услед епидемије, готово је стао. Последњих година велики број туриста из Северне Mакедоније и Бугарске током лета је на дневном нивоу посећивао Врање. Приходи од боравишних такси, продаје сувенира, а нарочито су добро пролазили угоститељски објекти, јер су туристи препознали добру кухињу, увећавали су се вишеструко. Странаца сада нема, али то не значи да све то не може да се понуди и домаћим туристима.

- Имамо богато културно наслеђе и имамо чиме да се поносимо. Претходне три,четири године наш град смо промовисали на тај начин и имали смо бројне манифестације. Развијали смо манифестациони, али и транзитни туризам и све смо то желели да објединимо и да позиционирамо наш град, као туристичку дестинацију у региону, каже градоначелник Миленковић.

Све то је због епидемиолошке ситуације, нажалост стало, каже градоначелник. Међутим то не значи да Врање нема шта да понуди домаћим туристима. Некада су проблем Врања били недовољни смештајни капацитети, но сада више и тог проблема нема.

- Можемо да понудимо топлину, гостопримство и богато културно наслеђе које могу да обиђу. Што се тиче туристичке понуде и инфраструктуре, отварају се хотели, преноћишта тако да имамо и квалитетан смештај, поручује Миленковић.

Врање је град који има душу, потенцира градоначелник, али и прелепо природно окружење. Близина Бесне кобиле је мелем за љубитеље природе, као и бране Првонек и надалеко чувене Врањске Бање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 август 2020 12:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter