Послодавцима у Врању најпотребнији радници са 3. и 4. степеном стручне спреме

Од почетка марта до краја јула ове године, није регистрован већи број лица која су изгубила посао, у условима које диктира смањени обим пословања због епидемије. Са Веснoм Станојковић, портпаролом филијале Националне службе за запошљавање у Врању, разговарали смо о томе који радници су најтраженији у протеклом периоду.

У протеклих пет месеци послодавци су у значајнијем обиму тражили квалификоване раднике са трећим и четвртим степеном стручне спреме, као и неквалификоване раднике.

''Послодавци су тражили тапетаре, шиваче конфекције и текстила, администраторе, помоћнике уређивача зелених површина, помоћне грађевинске раднике, продавце, матуранте гимназије,'' каже Весна Станојковић портпарол филијале Националне службе за запошљавање.

У структури незапослених, највећи број је оних са трећим и четвртим степеном стручне спреме, а углавном се ради о продавцима, медицинским  особљем, машинским, пољопривредним и прехрамбеним техничарима.

Станојковићева каже да незапослених са седмим степеном стручне спреме има 820 на евиденцији. Углавном су то дипломирани економисти, правници, мастер учитељи, васпитачи.

Иначе, на евиденцији филијале  Службе за запошљавање у Врању посао тражи укупно 6 841 лице. Ова служба ради у непромењеном термину од 8 до 14 и 30. Поред непосредног контакта, или путем поште, корисници услуга могу се информисати и мејлом, којим могу поднети захтеве за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, као и процену радне способности и издавање уверења са евиденције.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 06 август 2020 12:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter