Шанса за упошљавање Рома

Припадници ромске популације добиће прилику да организовано прикупљају секундарне сировине, уз обезбеђен откуп по унапред утврђеним ценама, најављено је на конференцији за новинаре.

 

Циљ пројекта је побољшање услова живота ромске популације у целини, а пре свега 40 - оро људи који ће бити одабрани након пријављивања и обиласка њихових породица. Ко ће ући у групу одабраних одредиће се на основу постављених критеријума, а један од најважнијих је материјално социјални положај.

Почетак обуке планиран је за 10. септембар, а реализација пројекта од средине новембра. Од њих 40 - оро који ће проћи четвородневну обуку, свега 20 добиће трицикле, односно бицикле са приколицом са којима ће прикупљати секундарне сировине. Ради се пре свега о папиру, пет амбалажи и металу. Цене ће са откупљивачима бити договорене унапред. Предвиђено је да пројекат траје у наредне две године. Поред економског интереса, свакако је од значаја и еколошки, јер ће они својим радом бити подршка комуналном предузећу.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 20 август 2012 15:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter