Село као дестинација за одмор

Сеоски туризам постаје све занимљивији за оне који од стресних радних дана желе да се одморе у очуваној природи. Пчињски округ и околина Врања имају потенцијале, али су неопходна улагања и промоција понуде на селу да би се оживели рурални простори и привукли гости.

 

Живописни сеоски предели, уз топлину и срдачност домаћина, мирисе лета и здраве хране, пружају идеалне могућности за одмор од урбаног живота. Села на подручју Врања имају природне потенцијале и аутентична домаћинства којима би сеоски туризам постао додатни извор прихода. Причи о доласку гостију у нашим селима у прилог иде и најављена заштита аутентичног порекла врањске самсе, која чека на брендирање.

Представници Министарства пољопривреде, задужени за рурални развој, недавно су бишли четири сеоска насеља у околини Врања и понудили помоћ у реализацији пројекта којим су поред Србије, обухваћене још три земље.

И поред тога што развој сеоског туризма споро напредује у већини регија на овим просторима, крајњи циљ биће да се сеоским домаћинствима створе услови за послове у овој области, који могу донети зараду и задржати младе људе на селу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter