Одштампајте ову страницу

Све веће интересовање за Бесну Кобилу

By РТВ август 21, 2012 447 0

Било да је у питању летњи или зимски туризам, све више туриста се опредељује да одмор проведе на планини. Поред природних потенцијала, модеран туриста захтева да безбедно стигне до одредишта и да су му доступне све погодности модерног доба. Јавно предузеће ''Скијалиште Бесна Кобила'' све своје потенцијале усмериће на  обезбеђивању таквих услова за боравак на овој планинској лепотици. О овоме је за програм наше телевизије говорио директор Дејан Манић.

 

Бесна Кобила позната је као зимски туристички центар. Од овог лета доживљава процват и као летња туристичка дестинација. Овде је до пре пар дана боравила екипа астронома из наше земље и Русије, а бројне спортске екипе овде се припремају за наступајуће првенство, каже директор Дејан Манић. У овом тренутку постоје услови али је неопходно поред проширења смештајних капацитета завршити неколико важних инфраструктурних пројеката.

У циљу промоције туристичких потенцијала, ово предузеће учествоваће на предстојећем сајму туризма у Новом Саду. Према Манићевим речима, предузеће има подршку градске али је неопходна и помоћ републичке владе у циљу развоја Бесне Кобиле.

Како је Бесна Кобила идеална за  висинске припреме спортиста у плану је изградња стадиона, а како просторни план још увек није урађен, тражи се погодна локација за ски лифт који је скијалиште Србије даровало туристима на овој планинској лепотици.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 август 2012 12:33