Локализован пожар у Рајинцу

Велики број пожара је избио на територији Пчињског округа у последњих месец дана. Да ли се ради о подметању или несрећним случајевима још увек није прецизно утврђено. У сваком случају људски фактор се не може занемарити.

 

У августу месецу на територији општина Бујановац и Прешево пожари су достигли веће размере. Посебно су била угрожна села Биљача, Братоселце, Лучане, Црнотица, Рајинце и Добросин. Пожар у атару села Рајинце, који је неколико дана за редом након гашења опет инциран,  локализован је.

Узрок пожара ниског растиња и лишћа који су локализовани на територији Пчиског округа углавном је био љуски немар и непажња.

У међувремену, дошло је до пожара у општини Бујановац.

Стручне службе Шумског газдинства су увек у приправности. Поред тога што излазе на терен они примењују превентивне и репресивне мере.

Из овог предузећа апелују да се у овoм периоду високог ризика не пале ватре на отвореном, јер је еколошка катастрофа много већих размера од материјалне штете.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 23 август 2012 13:47

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter