Шта мучи мештане насеља Палестина

Насеље испод ауто пута, према Златокопу, још пре 4 године добило је канализацију. Међутим, овај пројекат није завршен, због чега прети еколошка катастрофа на простору између насеља и тока Јужне Мораве. Време је да се решењем бројних комуналних проблема најзад стави тачка на погрдни назив Палестина.

 

Јужна Морава код Златокопачког моста, слика лепа, али само на први поглед. Ту крај реке црна баруштина од излива канализације. Потопљен читав воћњак са стаблима шљиве неодољиво подсећа на сцене из филма Апокалипса. Власник је у чуду и невољи већ неколико година.

Али, улив канализационог потока у Мораву тек је врх тог леденог брега. Ако кренете трагом према прузи и ка првим кућама, у народу званог насеља Палестина, имате шта да видите и осетите. То најбоље знају његови житељи.

Прича је почела 2008. када је Водопривредно предузеће из Ћуприје реализовало пројекат канализације за насеље испод ауто пута. Ипак, посао није завршен.

Ружно, тужно и изнад свега забрињавајуће. На домаку града, скривена од очију јавности, вреба права еколошка катастрофа. Шта ће надлежни учинити да до тога не дође.

Случај је већ покренут у градској управи и решаваће се заједно са другим проблемима инфраструктуре тог насеља, истиче Николић. И да се тако заувек стави тачка на погрдни назив Палестина, који не доликује ни његовим житељима, али ни граду Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 23 август 2012 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter