Одштампајте ову страницу

Савремени третман отпада

By РТВ август 24, 2012 491 0

''Савремени третман отпада са иновативним технолошким процесом производње енергије из отпада'' назив је презентације коју су у згради начелства у Врању одржали представници Интернационалне енергетске групе Србија и Беонивеста. Презентацији су присуствовали и градоначелник Зоран Антић, његова заменица Бојана Величков и председник Скупштине града Дејан Тричковић, као и представници округа задужени за заштиту животне средине.

 

 

Реч је о пројекту који се реализује у оквиру мреже заштите животне средине Европе и читавог света.

Како град Врање има једну од најсавременијих депонија у Србији не би било чудно и да међу првима реализује пројекат производње енергије савременим  третманом отпада.

Презентацију о савременом управљању отпадом и добијању енергије на тај начин одржао је Зоран Стојадиновић, маркетинг менаџер компаније Беонивест из Енглеске. Ова компанија финансира инфраструктурне  пројекте са акцентом на зелену економију  енергетске процесе. Уколико би се град Врање определио за реализацију једног оваквог пројекта требало би најмање две године да се  дође до  крајњег циља, производње енергије  рециклажом.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 24 август 2012 16:03