Већници о ребалансу буџета

Већници су данас прихватили одлуку о ребалансу буџета града и усвојили  извештаје јавних предузећа и установа за прошлу годину. Седница је трајала дуго, због обимног дневног реда и припрема за наредну седницу парламента.

Негативне последице пандемије корона вируса оставиле су траг на економију целог света, а то се одразило и на буџет града, рекао је већник Бојан Костић.

"Губитак који смо претрпели у овој години, због смањене економске активности, мерама Владе Србије за подстицај одржавања радних места у привреди се мери на нивоу око 200 милиона динара. Тај мањак у текућим приливима, смо захваљујући неким добрим одлукама из претходне године успели да амортизујемо и да покријемо тај минус у каси са вишком средстава које смо остварили у 2019. години, када смо остварили суфицит од 238 милиона динара. У овој години неће се битно мењати укупан износ буџета, али је структура финансирања претрпела измене, каже Бојан Костић, већник.

Усвојени су извештаји о раду за 2019. годину јавних предузећа  и установа.

"Планиране активности и средства за 2019. годину су и реализоване. Сва јавна предузећа су пословала са суфицитом на крају године. Већих одступања није било. Јавне установе које град финансира наменски троше, сви извештаји су усвојени и биће достављени Скупштини на разматрање", каже Данијела Милосављевић, пр Већа.

Донета је одлука  о месним заjедницама, која се односи на то да се чланови Савета месних заједница бирају по већинском систему. Промене Статута града иницирао је градоначелник, што су већници прихватили, а односе се на усклађивање назива катастарских општина.  Већници су прихватили предлог Комисије о називима  улица, тротоара и засеока на териториjи. Спортска хала добиће назив Јавна установа  Спортски објекти и обухватаће Спортску халу, базен, спортски центар и стадион и то је усклађивање са законом.

Већници су данас донели и решења о признавању права на финансиjску помоћ за вантелесну оплодњу за шест брачних парова.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 октобар 2020 15:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter