У Србији преко 250 хиљада људи прима социјалну помоћ

Данас се обележава међународни дан борбе против сиромаштва.

У Србији је, према подацима Канцеларије за људска и мањинска права актуелно 267.949 корисника новчане социјалне помоћи,.

Подаци показују да је најугроженије становништво оно које живи изван урбаних подручја, деца и млади, необразовани, незапослени и неактивни носиоци домаћинства.

У веома тешком положају налазе се и многочлане породице, самохрани родитељи, као и особе са инвалидитетом и њихове породице.

Подаци показују да је најугроженије становништво оно које живи изван урбаних подручја, деца и млади, необразовани, незапослени и неактивни носиоци домаћинства. У веома тешком положају налазе се и многочлане породице, самохрани родитељи, као и особе са инвалидитетом и њихове породице.

Помоћ државе становништву које се налази у ризику од сиромаштва у наредном периоду требало би да ублажи настанак новог сиромаштва, али и да најугроженије категорије становништва заштити од погоршања положаја.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 18 октобар 2020 09:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

„Свици“ осветлили скривене емоције у актуелном тренутку пандемије - Радио Телевизија Врање https://t.co/PCQpJNYLdl via @tripplesworld
Костић: У финансијском смислу локална самоуправа је пребродила први талас епидемије - Радио Телевизија Врање… https://t.co/T6dXKFvI5g
Нови дом: Повећана потрошња због проветравања просторија - Радио Телевизија Врање https://t.co/A0Uc9mRd72 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter