Нови дом: Повећана потрошња због проветравања просторија

Због ниских јутарњих и вечерњих температура и честих проветравања просторија, повећана је потрошња енергента за чак 30 посто у овом периоду, рекао је гостујући у нашем програму директор Новог Дома, Горан Петровић. Грејан сезона се одвија редовно и за сада нема никаквих примедби корисника.

Доказ да грађани Врања поштују мере које налаже Кризни штаб је и повећана потрошња енергента у Новом дому за загревање, како пословних, тако и приватних просторија, а све то због проветравања, објашљава директор овог предузећа.

-Радио сам анализу за 12 дана и ми већ имамо повећану потрошњу у односу на претходни период за 30 посто. Због епидемије морају да се проветравају просторије у свим установама, становима и то врло често. Ми се слажемо да то тако и треба. Имамо у тим тренуцима губитак топлотне енергије, јер  морамо да држимо производњу на неком максимуму и то нам повећава потрошњу енергента, каже Петровић.

Прекида се грејање током дана када је виша температура, али то не утиче на оптималну температуру у просторијама. Чак у недељу нисмо прекидали грејање, свесни тога да су људи за викенд код куће, објашњава Петровић.

Без обзира на начин на који се одвија настава у школама, што се тиче грејања не мења се ништа, тамо где греје Нови дом.

-Не мењамо ништа, ми знамо да су подељена одељења. Школе раде по групама и ми грејемо нормално. Њима се завршава час  у 17 и 30 али ми и даље грејемо, док се чисти и проветрава. Немамо никаве примедбе из школа од директора, додаје Петровић.

Петровић поручује грађанима да за сада, неће бити повећања цене грејања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 28 октобар 2020 14:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter