Реконструкција дечјег игралишта у току

У градском парку увелико теку радови на реконструкцији дечјег игралишта. Током протеклих година оно је скоро потпуно уништено. Играчке, љуљашке, као и ограда су поломљени, а објекат који је изграђен на самом игралишту и мини амфитетар потупуно су уништени. Зато је обнова била неминовна. Овај дечји кутак ће другачије изгледати већ крајем недеље када добар део радова буде завршен.

 

Градски парк је једино место у ужем центру граду у коме у сваком тренутку наши суграђани могу да пронађу мир, а на некој од клупа испод дивљих кестенова и заслужени одмор. И малишани су имали овде свој простор о коме у задње време нико није бринуо и који је нажалост готово уништен. Ноћу простор на коме су постављене дечје играчке у парку служи за опијање оних који не размишљају о будућности и о томе да ће можда једног дана њихово дете пожелети ту да се игра.

Због предстојеће манифестације "Дани Врања", а на иницијативу организационог одбора, локална самоуправа је донела одлуку да се дечјем игралишту у градском парку врати намена и стари сјај. Јавно предузеће Водовод ради на изради водоводне мреже у градском парку у околини игралишта, а биће направљена и нова чесма. Врањски Комрад ради на чишћењу смећа, фарбању столарије и играчака. Радници овог предузећа су се побринули да управо за најмлађе оплемене овај шарени кутак цветним аражманима.

Радници Новог дома раде на реконструкцији објекта који је у надлежности локалне самоуправе. Велики део посла биће завршен до петка.

Манифестација "Дани Врања" почиње 1.септембра и трајаће седам дана. Остаје нада да ће ова дечја оаза бити сачувана и након ове манифестације.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 29 август 2012 16:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter