Одштампајте ову страницу

Пожари не јењавају

By РТВ август 30, 2012 319 0

Људске грешке или немар узрок су великог броја пожара у околини града. Данима већ на више локација гори на брдима изнад села Бели Брег и Миливојце. Ноћас је на једној локацији у Каталенцу пожар локализован, да би јутрос почео на другом месту. Рано јутрос добровољци из Полицијске управе Врање, њих 54-оро, кренуло је да помогне у гашењу пожара.

 

 

Већ неколико дана густи дим отежава дисање житељима подно планина. Шумски пожар је дошао из правца Муховца, а гори ниска храстова и букова шума. Припадници полиције гасили су пожар на местима која воде до пута, како би пресекли линију пожара дугу око 6 километара.

На терен је изашла и војска, која је обезбедила воду. Лопатама и напртњачама са водом раде на заустављању пожара који је захватио површину од хиљаду хектара.

Током дана како расту температуре пожар се појачава, а током ноћи интензитет пожара слаби, уколико нема ветра који га шири, као што је био случај ноћас. Градоначелник Врања, Зоран Антић и његова заменица, Бојана Величков обишли су место пожара и разговарали са људима на терену о правим размерама и узроцима.

Штете су код оваквих шума огромне, јер и у стаблима која нису нагорела изазивају прекид раста, па се и она морају сећи. Процене ће се вршити тек након санације ватрене стихије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2012 13:32