Одштампајте ову страницу

Припреме за зимницу

By РТВ август 30, 2012 467 0

Крај августа је период када се готово у свим просечним домаћинствима праве планови за правилну расподелу кућног буџета. Ближи се почетак школске године, треба обезбедити огрев и  припремити зимницу. Зелене пијаце већ добијају комбинацију жуто-црвене боје. Рафови су пуни производа, упркос суши чији смо сведоци. Што се цена тиче, готово да се не разликују у односу на исти период прошле године.

 

Данас смо били сведоци старог неписаног правила да, уколико је на пијаци у току дана гужва и тезге су пуне, време за припрему зимнице. Цена парадајза који се већ припрема за зимницу је од 60 до 70 динара за килограм. Актуелна је и припрема џема или пекмеза од шљива. За популарне пожегаче интересовање је тек почело, јер ће их бити за 10-ак дана у великим количинама. Тада ће и избор бити већи. Килограм стаје од 30 до 40 динара. Иако је за многе рано за куповину паприке, најтраженијег производа за зиму и оне се купују. Цена је приступачна, кажу и продавци и купци.

Шаренило пијаци дају и плави парадајз, краставац, першун, али и  нанизане паприке. Иако није пијачни дан и избор воћа је велики. Цене су, кажу продавци, исте целог лета и не разликију се битно у односу на прошлу годину. Занимљиво је, међутим, да лубеница више нема на пијаци. Понуда осталих производа је добра а потражња солидна. Тако ће, кажу и купци и продавци, бити и наредна два месеца.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2012 15:38