Данас обележавамо 25. годишњицу

20. новембар 1995. године је дан када је наш град добио своју прву телевизију - Телевизију Врање.

Овај датум остаће упамћен у историји нашег града као датум стварања нечег новог и непознатог.

Отварање Телевизије Врање је био велики догађај за Врањанце. Прихваћен је с одушевљењем и радозналошћу.

Припреме за  прерастање Радио Врања у Радио телевизију Врање трајале су дуго и не би се успело у реализацији овог подухвата да није било помоћи и подршке тадашње Скупштине општине Врање.

За успешан старт телевизијског програма заслужне су и колеге из Радио телевизија ''Крајина'' Неготин који су  помогли у кадровском и техничком погледу.

Посебне заслуге припадају директору ове медијске куће Драгиши Радуловићу и уреднику програма Владимиру Ђуричићу.

Програм телевизије Врање је почео да се емитује преко предајника на Пљачковици снаге 250 вати на каналу 45.

Отварање телевизије је био нови почетак и ново искуство за све који су већ радили у Радио Врању.

Без имало искуства али за са пуно ентузијазма и жара да се у граду покрене нешто ново,запослени у овој кући предвођени директором и главним и одговорним уредником Синишом Митићем, ухватили су се у коштац са свим оним што се именом и презименом зове - телевизија. 

Радио телевизија Врање је од оснивања пратила догађаје и информисала грађане о збивањима из области привреде, политике, здравства, образовања, културе и спорта, православља кроз препознатљиве емисије.

Из године у годину програмски садржаји су били све бројнији.

Радио телевизија Врање је наставила своју информативно- едукативну мисију, пре свега кроз емисије Вести и Дневник, а потом и кроз специјализоване емисије сопствене продукције, како у јутарњим, тако и у вечерњим терминима.

Онда стиже и 2015. година. Од 73 медија која је требало приватизовати, за 50 је био оглашен јавни позив за продају. Од тога су приватизована 34 медија.

По сили закона, угашено је 20 медија. Делатност су променила 2 медија, док је њих 16 добило могућност да се приватизује преносом капитала без накнаде, међу којима је и Радио телевизија Врање.

Борба око приватизације за нас у РТВ Врању била је мучна и исцрпљујућа.

Уз бројна подметања и саплитања, приватизација се завршава средином 2016. у нашу корист.

Убрзо након преноса капитала на запослене, Зоран Величковић постаје стопостотни власник, а Радио телевизија Врање приватна медијска кућа.

Данас, након 25 година од оснивања Телевизије Врање, запослени у овој медијској кући остали су верни својој љубави према новинарском позиву.

Упркос свим тешкоћама и даље ослушкујемо грађане, прихватамо и уважавамо њихове предлоге и сугестије и настојимо да из дана у дан будемо све бољи и све гледанији.

 

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено петак, 20 новембар 2020 13:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter