Паркинг сервис: Приликом паркирања оставите место за пешаке

Видео паук још увек није почео да ради, јер је у току обука саобраћајних полицајаца.

Сви остали предуслови су испуњени и највероватније ће почети да ради од наредног понедељка.

У међувремену запослени у Паркинг сервису остављају обавештења возачима и већ је око 2 хиљаде подељено.

И тамо где нису обележена места мора се водити рачуна о томе како се паркира.

Косо паркирање на троторару одузима и оно мало простора за пешаке, па су принуђени да иду коловозом.

А непрописног паркирање има на сваком кораку. Директор паркинг сервиса појашњава шта возачи треба да поштују и ко ће бити први на удару.

"Тамо где постоји саобраћајни знак да је дозвољено паркирање на тротоару возило треба да буде паркирано уз коловоз, да минимално растојање од возила до објекта буде метар и 60 центиметара. Нећемо толико да водимо рачуна о удаљености, битно је да пешачки пролаз буде довољан", каже Маријан Станковић,  директор Паркинг сервиса.)

Ретки су возачи који на то мисле, па углавном се пешаци крећу коловозном траком и није им лако.

Проблема има у главној улици, Немањиној, Косовској, Симе Погачаревића, Саве Ковачевића, углавном у свим фрекфентним улицама.

Многи се бране тиме да паркирају испред својих кућа.

"Општа правила о изградњи налажу да сваки објекат приликом пројектовања мора да садржи паркинг место на парцели или у гаражи. Сведоци смо да је гро тих гаража претворен у локале, који се изнајмљују, као продавнице, фирме, адвокатске канцеларије. Немају место за паркирање, а возила тих станара се паркирају на тротоару", каже Станковић.

Нарочито у главним саобраћајницама контролори наилазе на велике проблеме, када пишу доплатне карте, или зову за уклањање возила.

"Реагују бурно, има свакаквих возача, углавном се љуте. Паркинг није плаћен и ми морамо издати доплатну карту. Да ли вам прете, па има и тога", каже контролор Ивица Илић.

Видео паук није свевидеће око и и не ради на истом принципу, упозоравају из Паркинг сервиса.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 новембар 2020 16:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Број новооболелих од короне преполовљен у односу на почетак године - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZxRbKEygRS… https://t.co/WWqAUQObkV
Подмукла болест без симптома - карцином грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/Uq3hm4BvgL via… https://t.co/dfNt14ckqM
Почело друго полугође, настава по моделу са почетка школске године - Радио Телевизија Врање https://t.co/tkKBejZL8a… https://t.co/tRQ9VHUwot
Follow RTV Vranje on Twitter