Министарка привреде посетила Симпо

Министарка привреде Анђелка Атанацковић посетила је компанију Симпо. Са њом су били и државни секретар Драган Стевановић, председник Регионалне коморе Горан Јовић, а дочекали су их генерални директор Симпа Слађан Дисић, градоначелник Врања Слободан Миленковић и начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић. Они су најпре обишли производне погоне где се министарка упознала са процесом производње. На састанку који је уследио било је речи о приватизацији повезаних друштава и о пословању Симпа.

Тек месец дана на челу министарства, а већ на југу Србије и то у нашој најпознатијој компанији, Симпу. Тако је министарка привреде Анђелка Атанацковић, дугогодишњи привредник и жена змај, како је називају они који је познају, почела упознавање са привредним колективима, који су, према њеним речима, успели када је било најтеже.

Најпре је обишла производне погоне и упознала се са сваким сегментом рада. Домаћини су јој затим представили најновију колекцију изложену у Симповом салону, врхунског дизајна, квалитета и са савременим механизмима који за Симпове гарнитуре стижу из Италије, који су се веома допали министарки.

Након представљања најновијих симпових производа, гости и домаћини, представници округа и локалне самоуправе одржали су састанак, на коме су упознали министарку, која је први пут у Врању, са актуелном ситуацијом у компанији и разговарали о будућности компаније.

''Имала сам жељу да видим те фирме које су тренутно сада на листи за приватизацију и да са менаџментом разговарам о ситуацији, о томе шта они мисле и како су успели да се сачувају кроз године уназад и у овако тешком времену. Мислим да је ковид направио доста проблема свима, али наћи ћемо решење. Како смо причали, најпре да се Симпо  ослободи зависних предузећа, а да они остану целина, за коју ћемо после тражити стратешког партнера,'' рекла је министарка Атанацковић. 

Изузетно смо задовољни што нас је посетила министарка у овим тешким временима и што је обишла производњу. Она се уверила да Симпо ради и у таквим временима и то доста добро, рекао је генерални директор Слађан Дисић. 

''Са преко 70 до 80 посто капацитета, у шта је могла да се увери министарка, Симпо од правоснажности УППР-а, од фебруара прошле године, закључно са данашњим даном, измирује све своје обавезе и, понављам, све обавезе. Симпо не дугује ни јавним предузећима, ни Пореској управи, а добављачима у складу са уговореним обавезама. Приче које иду у јавности да је Симпо дужник нису тачне. Након великих напора руководства, уз огромну подршку државе, успели смо да фирму консолидујемо и по свим показатељима, да није било ковида, Симпо би од јула месеца прошле године, када је извршена конверзија потраживања и плаћене заостале обавезе у овој години, остварио позитиван финансисјки резултата,'' рекао је генерални директор Слађан Дисић. 

Остала  је само приватизација повезаних друштава у нон кор бизнису. Када се то заврши, Симпо креће у тражење стратешког партнера. У овом тренутку није матична фирма у приватизацији, већ повезана друштва која нису у основном бизнису, рекао је Дисић.

Министарка Атанацковић похвалила је интересовање локалне самоуправе за помоћ привреди.

''То је велики знак и велики подстрек фирми, зато што и они брину и што се труде да са наму нађу решење и то треба испоштовати и напоменути. Ретке су локалне самоуправе које брину о свим фирмама и свака има част. Хвала им на томе,'' нагласла је министарка.

Министарка привреде ће са својим сарадницима наставити обилазак великих предузећа на југу Србије, а  сутра ће посетити Јумко.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 28 новембар 2020 11:37

1 коментар

  • Pravdoljub
    Линк коментара Pravdoljub петак, 27 новембар 2020 13:23

    Pitajte Disića kako su uspeli da naprave dug od 20 000 000 000,oo dinara

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter