У општини Владичин Хан проглашена ванредна ситуација због последица невремена

Критично је на више локација. Бујични поток донео је велике проблеме становницима Полома. Оранице су поплављене у Лепеници, Стублу, Прибоју Врањском.

Бујице су однеле и део водоводне мреже, па су поједини мештани остали и без пијаће воде.

У селима Житорађе и Прекодолце такодје има проблема. Река Врла, која у летњим месецима скоро да и пресуши, носила је све пред собом. Ни сада се није смирила.


У Житорађу се активирало и клизиште.

До манастира у Кацапуну се тренутно не може колима, јер је однет насип.

Сва расположива механизација је, по налогу општинског штаба, на терену. Настоји се да се ургентно помогне свима, кажу надлежни, а по приоритетима ће се санирати последице.

У самом граду је ситуација стабилна. Водостај Јужне Мораве је под контролом. Сви они који пролазе старим железним мостом у чуду застају на мосту и посматрају силину бујице која носи све пред собом, од поломљених грана, траве, па до целог дрвећа.

Председник општине Горан Младеновић обишао је сва угрожена подручја и обећао помоћ локалне самоуправе у решавању последица невремена.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 јануар 2021 20:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter