У општини Бујановац ванредна ситуација због поплава

На територији општине Бујановац проглашена је ванредна ситуација за одбрану од поплава, одлуком чланова Штаба на данашњој седници.

Ситуација на поплављеним подручјима општине Бујановац и даље је озбиљна иако се вода постепено повлачи. Најтеже је у Бујановачкој Бањи и Новом насељу, као и околним селима.

Начелник Штаба за ванредне ситуације Али Аслани рекао је да увођење ванредне ситуације разумљиво с обзиром на последице које је поплава оставила, иако ванредна ситуација и даље траје због Ковида 19.

Сви грађани који су у овим околностима претрпели материјалну штету на објектима за становање, на пољопривредноим земљишту или средствима механизације требало би да поднесу захтев за накнаду штете комисији која је формирана у општинској управи.

Машине и људство предузећа Комуналац, као и неколико ангажованих приватних предузећа, радили су без прекида у претходних 48 сати на отклањању последица поплаве.

Рузди Хаљиљи директор предузећа Комуналац рекао је да су успели да делимично стабилизују ситуацију на поплављеним подручјима, да су чишћењем канала и копањем нових успели да омогуће отицање воде из кућа и окућница у насељима.

Најтеже је у Бујановачкој Бањи и Новом насељу, као и околним селима. Пут од Кончуља према административном прелазу са Косовом и Метохијом сада је проходан а Биначка Морава се вратила у корито.

Опада и ниво Трновачке реке, која је јуче претила да се излије код моста према селу Лопардинце.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 12 јануар 2021 15:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Једногласно увојен извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације - Радио Телевизија Врање… https://t.co/HrOK2axIVC
Епидемиолог: Ванредна епидемиолошка ситуација у Пчињском округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/xAusmlycHi vi… https://t.co/07OxHIvJvb
Завршен јавни позив за мере енергетске ефикасности - Радио Телевизија Врање https://t.co/7ROlFcneJS via… https://t.co/RBkP0MK8KZ
Follow RTV Vranje on Twitter