Пада ниво Јужне Мораве- раде пумпе и санира се бедем

Нема падавина и ниво Јужне Мораве код Врања опада. У току су радови на санацији бедема који је пукао, као и испумпавање воде из Златокопачког и Купининског поља.

Иако је изузетно хладно, већ два дана нема већих  падавина, па то олакшава посао запосленима у Србија воде. Са две јаке пумпе испумпавају воду из Златокопачког и Купининског поља и враћају је у корито реке, која сада након што је пао ниво воде може и да прими сву ту воду. Једна пумпа испумпава 10 хиљада литара воде у минуту, а друга 8 хиљада литара.  Због тога је и пао ниво воду у пољу, као и на путу, али је правац Златокоп-Купининце –Александровац и даље непроходан.

Куће које се налазе у овом пољу и даље су под водом и до њих се не може стићи ни колима, ни пешице, можда би могло чамцем.

Оранице на којима је углавном посејана пшеница и даље су под водом и штета у пољопривреди је велика.  

У току је и санација бедема који је пукао, на месту где се излила река у такозвано, небрањено подручје. На санацији бедема раде два багера и три камиона, која константно довозе велике количине земље, а припремљене су и вреће са песком.

Са приобаља, поред моста према граду вода се скоро потпуно повукла са ораница. Колико су биле велике падавине говори податак Републичког хидрометеоролошког завода, према коме је  од 7. до 12. јануара ниво Јужне Мораве порастао онолико  колико, иначе порасте за два месеца.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 14 јануар 2021 13:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter